sekretariat: 89 642 06 26 biuro@domi.org.pl

JBB

Posted By admin

Firma JBB powstała w 1992 roku w Łysych. Rozpoczynając działalność zakład zatrudniał zaledwie 20 osób. Dziś staliśmy się jedną z największych firm przetwórczych w Polsce. 1300 osób pracuje w zakładzie o powierzchni 2 ha wytwarzając 300 ton wędlin na dobę, w bardzo szerokim asortymencie 250 produktów. Wykorzystując najnowsze osiągnięcia technologiczne, innowacyjność procesów produkcyjnych na świecie oraz własną kreatywność w projektowaniu stworzyliśmy zakład, w którym pracuje ponad 3 tysiące maszyn i urządzeń.

Firma JBB powstała w 1992 roku w Łysych. Rozpoczynając działalność zakład zatrudniał zaledwie 20 osób. Dziś staliśmy się jedną z największych firm przetwórczych w Polsce. 1300 osób pracuje w zakładzie o powierzchni 2 ha wytwarzając 300 ton wędlin na dobę, w bardzo szerokim asortymencie 250 produktów. Wykorzystując najnowsze osiągnięcia technologiczne, innowacyjność procesów produkcyjnych na świecie oraz własną kreatywność w projektowaniu stworzyliśmy zakład, w którym pracuje ponad 3 tysiące maszyn i urządzeń.

 

RAW_8737-1024x683

Z dbałości o ciągłość procesów produkcyjnych wyspecjalizowaliśmy działy do samo serwisowania parku maszynowego. Najbardziej nowoczesna zrobotyzowana linia do pakowania automatycznego oszczędza czas i daje możliwość zapakowania 1000 kartonów gotowego produktu na godzinę.  Zdolność magazynowa zakładu to 1000 ton wyrobu. Dbając o zachowanie łańcucha chłodniczego dla naszych produktów posiadamy własną, spełniającą najwyższe standardy flotę 50 samochodów chłodni, które wiozą towar do naszych klientów. Nad bezpieczeństwem zakładu i pracowników czuwa bardzo nowoczesne centrum monitoringu. Kurpie – zielone płuca Polski obligują nas do niezwykłej dbałości o środowisko naturalne. Własna stacja uzdatniania wody, kotłownia gazowa, pełny odzysk ciepła z chłodnictwa oraz oczyszczalnia ścieków czyni z JBB  nie tylko samowystarczalnym  ale i proekologicznym zakładem.

Capture0037_sRGB

  • 2016-05-03